کشف ۱/۵میلیون پنگوئن آدلی در جزیره‌ای متروک در قطب جنوب | دانش و محیط زیست | DW | 02.03.2018

دانش و محیط زیست

کشف ۱/۵میلیون پنگوئن آدلی در جزیره‌ای متروک در قطب جنوب

پنگوئن‌های کوچولوی دم‌دراز را همه می‌شناسند اما مشاهده انبوهی از آنها در جزیره دورافتاده دانگر باعث شگفتی و هیجان شده است. یک تیم علمی به مدد تصاویر ناسا به زیستگاه یک میلیون و ۵۰۰هزار آدلی پی برد.

Pinguine - Adeliepinguin (picture alliance/blickwinkel/E. Hummel)

کارشناسان علوم توانسته‌اند در شبه‌جزیره دورافتاده دانگر در شرق قطب جنوب، زیستگاه یک و نیم میلیون پنگوئن دم‌دراز (Adelie penguin) را کشف کنند. مجله تخصصی "ساینتیفیک ریپورتز" طی مقاله‌ای، علت جمع شدن این تعداد پنگوئن در ۱۶۰کیلومتری غرب مجمع‌الجزایر قطبی را آب شدن یخ‌ها دانسته‌ است.

دانشمندان از چنین رقمی شگفت‌زده شده‌اند. پنگوئن‌های کوچولو شناخته شده‌ هستند، اما کسی نمی‌دانست که گونه آدلی‌ در میان پنگوئن‌سانان این قدر زیاد باشد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

کارشناسانی از آمریکا، فرانسه و بریتانیا بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای ناسا چنین کشفی کرده‌اند. هیثر لینچ از دانشگاه استونی بروک آمریکا گفته است: «ابتدا فکر کردیم اشتباه می‌کنیم؛ اما تصاویر ماهوارهای مختلف نشان دادند که موضوع واقعی است.»

مجمع الجزایری که این پنگوئن‌ها در آن ماوا دارند، معمولا به خاطر لایه‌های فشرده یخ قابل ورود برای انسان نیست؛ اما در دسامبر ۲۰۱۵، یک تیم تحقیقی با استفاده از موقعیت نادر شکسته شدن یخ‌ها، توانست به شبه‌جزیره دانگر سفر کند.

این تیم علمی، با کمک پهپاد، عکس‌ و شمارش لانه‌ها و تخم‌های پنگوئن‌های آدلی، توانست ۷۵۱هزار و ۵۲۷ جفت پنگوئن تخم‌گذار را رویت و شناسایی کند. مقداری که به مراتب بیشتر از شبه‌جزایر دیگر در بخش شمالی قطب جنوب بود.

تام هارت، از دانشگاه آکسفورد مشاهده و شمارش این همه پنگوئن را تجربه‌ای منحصر به فرد توصیف کرده است.

پراکنده در قطب جنوب

پنگوئن‌های آدلی (دم دراز) در سطح وسیعی در قطب جنوب پراکنده شده‌اند. نتیجه پژوهش‌های قبلی در برخی زیستگاه‌های این پنگوئن‌ها، کاهش تعداد آنها را نشان می‌داد. تام هارت می‌گوید کشف تازه در تضاد با این نتیجه‌گیری‌هاست.

پنگوئن‌ها به راسته گُوِه‌سانان (Sphenisciformes) تعلق دارند و گونه‌های مختلف آنها از جمله پنگوئن امپراتور، پنگوئن منقاردار، پنگوئن کاکل‌دار، پنگوئن باله سفید، پنگوئن چشم‌زرد، پنگوئن راست کاکل، پنگوئن سلطنتی، پنگوئن ریش خطی و پنگوئن بدون بال هستند.

WWW links

Albanian Shqip

Amharic አማርኛ

Arabic العربية

Bengali বাংলা

Bosnian B/H/S

Bulgarian Български

Chinese (Simplified) 简

Chinese (Traditional) 繁

Croatian Hrvatski

Dari دری

English English

French Français

German Deutsch

Greek Ελληνικά

Hausa Hausa

Hindi हिन्दी

Indonesian Bahasa Indonesia

Kiswahili Kiswahili

Macedonian Македонски

Pashto پښتو

Persian فارسی

Polish Polski

Portuguese Português para África

Portuguese Português do Brasil

Romanian Română

Russian Русский

Serbian Српски/Srpski

Spanish Español

Turkish Türkçe

Ukrainian Українська

Urdu اردو