1. Idi na sadržaj
  2. Idi na glavnu navigaciju
  3. Idi na ostale ponude DW-a

Paul: Njemačka gubi u polufinalu

6. srpnja 2010

Šok za njemačke navijače: hobotnica Paul predvidjela je poraz njemačke reprezentacije u sutrašnjem polufinalnom susretu na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Paul je do sada točno prognozirao sve rezultate na ovom SP-u.

https://p.dw.com/p/OBeL
Paul
Paul se odlučio za ŠpanjolskuFoto: AP

Ovoga puta je Paulu za davanje prognoze trebalo samo nekoliko minuta. Između dviju staklenki s mesom školjki on se vrlo brzo odlučio za onu na kojoj je bila španjolska zastava. Upućeni tumače da bi to moglo značiti da će Španjolci odnijeti glatku pobjedu. No, za prognozu utakmice Njemačka - Argentina Paulu je trebalo više od sat vremena, nakon čega su se pojavile špekulacije da će Nijemci izvući samo tijesnu pobjedu u produžecima ili čak tek u jedanaestercima. A onda je "Elf" bez ikakvih većih poteškoća doslovce pomeo s terena argentinske favorite s 4:0.

Paul
Do sad je Paul najčešće jeo samo iz "njemačke" staklenkeFoto: picture alliance/dpa

Ni Paul nije nepogrešiv

No, za njemačke navijače još ima nade. Unatoč nizu ispravnih predviđanja ishoda njemačkih utakmica, ni hobotnica Paul nije nepogrešiva. Na Europskom prvenstvu u nogometu 2008. ispravno je predvidjela rezultate za "samo" 80 posto utakmica. Među ostalim je pogriješila upravo u prognozi tadašnjeg susreta između Njemačke i Španjolske. Paul je pojeo meso iz njemačke staklenke, a na kraju je ipak slavila Španjolska.

ajg/dpa/ap

Odg. ur.: S. Kobešćak