Вардар се излеа- кејот под вода | Сите содржини | DW | 01.12.2017

Македонија

Вардар се излеа- кејот под вода

Вардар денеска се излеа на неколку места во центарот на Скопје. Надлежните велат дека нема опасност од поплави, но се преземаат мерки за заштита. На кејот се поставуваат вреќи со песок.