DW a ales pentru dumneavoastră limba română
Wrong language? Change it here.

Europa

Comentariu: Afară din UE, Ungaria!

ImageViktor Orban face totul greşit în privinţa crizei refugiaţilor prin care trece ţara sa, consideră Max Hofmann. De aceea i-a adresat premierului ungar o scrisoare deschisă cu câteva propuneri concrete, uşor de înţeles.

Europa

Comentariu: Leadership german împotriva neputinţei europene

ImageTot mai mulţi refugiaţi iau calea Europei. Iar Europa este suprasolicitată. Toată Europa? Nu, Germania se opinteşte împotriva neputinţei. Fiindcă poate şi fiindcă trebuie, consideră Rob Mudge.

GLOBAL

Călăuzele: prieteni periculoşi sau cinici traficanţi de oameni

ImageDrama refugiaţilor din Europa şi de la porţile ei este o mină de aur pentru traficanţii de persoane. Aceştia trebuie combătuţi cu şi mai multă hotărâre.

GLOBAL

Comentariu: Migraţia face parte din istoria omenirii

Aşa cum europenii emigrau pe vremuri în lumea nouă, aşa îi atrage acum Europa pe africani. În comentariul său, şeful Comisiei Economice pentru Africa a ONU, Carlos Lopes, evidenţiază o serie de paralele concludente.

Cultură

Sir Simon Rattle: „E un privilegiu să cântăm în România"

Deşi ne aflăm abia la începutul Festivalului „George Enescu“, evenimentele de primă mărime şi veştile bune se ţin lanţ.

România

Paradoxul plagiatului

Dacă am trăi într-o perioadă de înflorire culturală în care titlurile academice s-ar bucura de mare prețuire, o fraudă intelectuală precum cele denunțate în ultimul timp ar avea un răsunet social mai profund.

Germania

Lumi virtuale şi frigidere cu cameră video

Concurenţa mobilizează creativitatea producătorilor de electronice. La IFA Berlin sunt prezentate o sumedenie de produse electronice de ultimă generaţie. Utile sau nu?

Livestream