DW a ales pentru dumneavoastră limba română
Wrong language? Change it here.

Europa

Comentariu: Lipseşte dorinţa?

ImageUnde există voință, se găsește și o soluție. Aceste proverb a fost parafrazat de cancelara Merkel, cu referire la criza elenă: dacă eșuează moneda euro, eșuează Europa. Dagmar Engel este de acord.

Economie

Comentariu: Eșecul Greciei nu înseamnă şi eșecul euro

ImageMoneda euro conține erori de concepție care aproape obligatoriu aruncă în ruină statele slabe economic. Acest fapt a fost clar pentru aproape toți economiștii europeni, dar nu și pentru politicieni, crede Rolf Wenkel.

Europa

Grecia pe marginea prăpastiei

ImageNimeni nu ştie deocamdată ce se va întâmpla în Grecia, după eşecul discuţiilor dintre Atena şi creditorii internaţionali.

România

Grecii şi noi

În ce măsură ne priveşte tragedia greacă? În cel mai înalt grad. Nu doar pentru că grecii ne sunt cultural şi geografic aproape, iar Syriza seamănă cu PSD. Ci şi fiindcă de soarta statului elen ar putea depinde cea a UE.

România

M. R. Ungureanu și contextul extern

Șansele lui M. R. Ungureanu de a primi învestitura Parlamentului în fruntea spionajului românesc sunt sporite de contextul politic internațional, el fiind receptat ca un om cu puternice înclinații proamericane.

Moldova

Votul anti-Greceanîi i-a adus victoria lui Dorin Chirtoacă

Echipa liberalilor a sărbătorit noaptea trecută în stradă victoria lui Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău cu șampanie, artificii și lampioane

Moldova

Rusia amenință cu război și vrea reconfirmarea neutralității Moldovei cu orice preț

Rusia a avertizat Moldova cu privire la riscul escaladării tensiunilor în regiunea transnistreană, iar regimul de la Tiraspol a amenințat cu introducerea regimului de vize pentru locuitorii din dreapta Nistrului.

Livestream