DW je za Vas odabrao Српски/Srpski
Wrong language? Change it here.

Grčka

Varufakis: širenje straha se zove terorizam

ImagePred referendum u Grčkoj, vlada u Atini oštro napada kreditore: ministar Varufakis je njihovo ponašanje nazvao terorizmom. On je obećao da će banke u utorak biti otvorene i demantovao izveštaj o zakidanju štediša.

Istočna Evropa

Ruska vojska u Belorusiji?

ImageRusija bi, kao reakciju na jačanje snaga NATO u Istočnoj Evropi, mogla da pojača svoje snage u Belorusiji. Koji vojni kapaciteti tamo već postoje, a koje obaveze ima vlada u Minsku prema Moskvi?

Izbor iz štampe

Šta EU može da nauči od Jugoslavije?

ImageTeritorijalni sporovi, međunacionalni sukobi, parlamenti koji ne funkcionišu i siromaštvo - države Balkana imaju ionako mnoštvo problema. Sada svi sa zabrinutošću gledaju i na mogući bankrot Grčke, pišu nemački mediji.

Finansijska kriza

Evrozona: kadija te tuži, kadija ti sudi

U Evropi ne postoji razrađen i prihvaćen sistem pravila o stečajnom postupku za države. To nije dobro, što se najbolje pokazalo na primeru Grčke.

Analiza

Egipat: Ostala je samo ogoljena sila

Egipat preživljava najkrvaviju sedmicu u svojoj novijoj istoriji. Pored džihadističkih grupa koje već dugo ratuju protiv države, sada se, s obzirom na žestoku represiju, i Muslimansko bratstvo odlučuje na nasilje.

Intervju

Štrebele: SAD ćute o špijunaži u Nemačkoj

Najveća je odgovornost onih koji sede u NSA, kao i njihovih ljudi u Nemačkoj, te onih koji američkoj tajnoj službi daju instrukcije, kaže političar Zelenih Hans-Kristijan Štrebele za Dojčlandfunk.

Grčka

Lekari uprkos nagradi ljuti na EU

Ovo je priča o lekarskoj ordinaciji čije je radnike EU nagradila zbog rada za džabe, ali koji ljutito kažu da je do loše situacije u Grčkom zdravstvu došlo zbog mera štednje EU i da će zbog toga na referendumu reći NE.