DW je za Vas odabrao Српски/Srpski
Wrong language? Change it here.

Evropa

"Ima i gorih diktatora od mene, zar ne?"

ImageNakon oslobađanja političkih zatvorenika Aleksander Lukašenko želi da svoj reizbor predstavi u najboljem svetlu. Predsednik Belorusije se nada novom početku sa Zapadom, međutim, njegov sistem autoritarne vlasti - ostaje.

Azija

Severna Koreja slavi jubilej

ImageVelikom vojnom paradom u Pjongjangu, Severna Koreja 10. oktobra slavi sedamdesetogodišnjicu Radničke partije. Da li taj izolovani režim, povodom tog jubileja, sprema i neke vojne provokacije?

Avganistan

Kunduz je samo deo plana

ImageDok vladine snage napreduju u Kunduzu, postoje indicije da je borba za grad bila u stvari deo šire strategije Talibana s ciljem da se prošire u ključnim područjima na severu zemlje. Da li je to zaista tako?

Izbor iz štampe

Berlin nije zabrinut zbog pretnji iz Bavarske

Pretnja šefa Horsta Zehofera da će podneti tužbu Ustavnom sudu Nemačke protiv savezne vlade zbog njene politike prema izbeglicama tema je o kojoj piše nemačka štampa.

Lični stav

Čestitka narodu Tunisa

Nobelova nagrada za mir nije priznanje samo „Kvartetu za dijalog“ u Tunisu. Ovo je ohrabrenje svima koji se bore za mir, smatra urednik arapske redakcije DW Rajner Zolih.

Ekonomija

Nemačka raste – ali polako

Ekonomska perspektiva u Nemačkoj nije loša, ali bi mogla da bude i bolja – to tvrde najvažniji ekonomski instituti u svojoj redovnoj Jesenjoj ekspertizi. Kako na to utiče talas izbeglica koji stiže u Nemačku?

Intervju

Šta ne sme Bavarska, šta sme Nemačka?

Vlada Bavarske je saopštila da će u slučaju potrebe zatvoriti granicu sa Austrijom. Sme li to ona uopšte? Profesor Valter Mihl objašnjava šta pravno ne sme Bavarska, a sme - federacija.