DW je za Vas odabrao Српски/Srpski
Wrong language? Change it here.

Lični stav

Nemački model je pogrešan

ImageEvropska unija traži zajednički model za savladavanje izbegličke krize. To ne može biti nemački model, smatra Kristof Haselbah.

Region

Dugoročna strategija Srbije na Kosovu?

ImageSrpski političari svih boja u stanju su da koriste zaobilaznice, sve dok im situacija ne dozvoli da ostvare svoj početni cilj, ocenjuje između ostalog štampa na nemačkom povodom dogovora Beograda i Prištine.

BiH

Markale – smrt na samom kraju rata

ImagePre dvadeset godina, 28. avgusta 1995, bivša Vojska Republike Srpske granatirala je Sarajevo. Na pijaci Markale ubijena su 43 i ranjena 84 civila. Među poginulima je bio i Rijad Garbo. Imao je 16 godina.

Latinska Amerika

Zemlja u raljama bandi

Nasilje bandi u El Salvadoru je eskaliralo. Stopa ubistava je visoka, kao skoro nigde u svetu. Vlada razmatra da angažuje vojsku, dok kritičari strahuju da će to značiti još više ubistava.

Evropa

Šta posle Bečkog samita?

Konferenciju o privednim temama i evropskim perspektivama Zapadnog Balkana zasenila izbeglička kriza - Makedonija dobila hitnu pomoć u visini od milion evra. Potpisan sporazum o granici između BiH i Crne Gore.

Izbeglice

Zemlje Balkana ne smemo ostaviti same

Kako bi pomogla zemljama Balkana u zbrinjavanju izbeglica, Nemačka je odlučila da Srbiji i Makedoniji dodeli milion evra za pomoć izbeglicama. O tome za DW govori ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer.

Nemačka

Svetski prvak u recikliranju

Smatralo se da su otpad i smeće bezvredni, sve dok privreda nije bila prisiljena na recikliranje i dok građani nisu počeli da razvrstavaju svoj otpad. To je priča o nemačkom uspehu…