У ЄС привітали Зеленського з перемогою на виборах | Політика й економіка | DW | 22.04.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Політика й економіка

У ЄС привітали Зеленського з перемогою на виборах

Володимиру Зеленському доведеться здійснювати реформи й боротися з корупцією в Україні, вважають президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та голова Європейської Ради Дональд Туск.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та голова Європейської Ради Дональд Туск написали спільного листа Володимиру Зеленському з привітаннями з перемогою на виборах. Текст письмового привітання оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter Жан-Клод Юнкер.

У листі зокрема наголошується, що новообраному президенту України доведеться завершити розпочаті раніше реформи в Україні. "Як президент України, ви можете розраховувати на рішучу підтримку ЄС шляху України у напрямку реформ, включно зі зміцненням верховенства права, боротьбою з корупцією, забезпеченням макрофінансової стабільності та проведенням істотної реформи енергетичного сектора", - йдеться в листі.

Туск і Юнкер також вказали на "сильну прихильність до демократії і верховенства права" українців, що була продемонстрована протягом усього виборчого процесу. Вони зазначили, що вважають цей результат великим досягненням в складних політичних умовах та на тлі постійних викликів територіальній цілісності України й загрозі безпеці.

Туск і Юнкер бажають Зеленському успішного президентства і чекають якнайшвидшої зустрічі з ним у взаємно узгоджені терміни.

інфогафік, попередні результати виборів президента України

Як повідомлялося, за попередніми даними, Володимир Зеленський переконливо перемагає у другому турі виборів президента України, набравши понад 73 відсотка голосів. За чинного президента Петра Порошенка проголосували 24,5 відсотка виборців.

Порошенко визнав поразку, Зеленський подякував: реакції на екзит-поли (21.04.2019)

DW.COM