Агонија на китови во Нов Зеланд

Now live
00:25 минути
Жална глетка - на плажа на островот Стјуарт се насукале преку 140 пилот китови и угинале. Не е познато од која причина јатото китови масовно се насукало на плажата. Експертите претпоставуваат дека китот-предводник бил повреден или болен, па го загубил чувството за ориентација, а останатите китови го следеле. Можно е китовите да биле завлечени од морска струја или нападнати од ајкули. 

Следете нѐ