„Весела машина“ од која тече ракија

Домашното производство на ракија е традиција во Србија. За некои денес тоа е и дополнителен извор на заработувачка, но и прилика за дружење.

Домашното производство на ракија е традиција во Србија, за која се верува дека потекнува од далечно време, уште пред доаѓањето на Турците. За некои денес тоа е и дополнителен извор на заработувачка, но за мнозинството - општествен настан, прилика за добро дружење, зашто околу казанот се собираат семејството, комшиите и пријателите.  

Now live
02:16 минути
Сите содржини | 21.10.2017

„Весела машина“ од која тече ракија

Следете нѐ