Виножито-ифтар на денот за борба против хомофобија и трансфобија

Многу хомосексуални, бисексуални и транссексуални муслимани сметаат дека нивниот сексуален идентитет е во спротивност со нивната вера. Тоа не е така, велат од Либерално исламското здружение во Германија.

Марко е трансродово лице и муслиман и се гордее со тоа! Дошол на идеја на Меѓународниот ден за борба против хомофобија и трансфобија, во соработка со други организации, да организира ифтар и така ги поврзе своите два, на прв поглед спротивни, идентитета.

Ставовите на Марко и други учесници на Виножито-ифтарот, во видеото:

Now live
02:53 минути
Сите содржини | 20.05.2019

„Јас сум транс и муслиман“

Повеќе од оваа рубрика

Следете нѐ