Во Нотр Дам е испишана историја

Now live
02:23 минути
Французите, но и целиот свет деновиве тагува поради големите штети кои ги предизвика катастрофалниот пожар во Богородичната црква во Париз. Повеќе од 850 години таа е сведок на значајни историски настани за Франција, но и за Европа.

Следете нѐ