Кина го има најголемиот бродски лифт во светот

Now live
00:43 минути
22.09.2016

Најголемиот лифт за бродови во светот

Најголемиот лифт за бродови во светот пуштен е во употреба во централната кинеска провинција Хубеи. Целта е да се зголемат транспортните капацитети на земјата и да се намали должината на секое патување.

-

Повеќе од оваа рубрика

Следете нѐ