Од Лондон до Њујорк за само три часа

Новиот суперсоничен авион „Boom“ е побрз од легендарниот Конкорд. Со брзина од 2335 километри на час со него преку Атлантикот ќе може да се патува за само три часа.

Со новиот авион би требало да почне да се лета од 2020 година, а летот да чини 5.000 долари. Ист таков лет со Конкорд чинеше 18.000 долари. Конкорд престана да лета во 2003 година, по несреќа при полетувањето во Париз.

Now live
01:07 минути
Сите содржини | 15.03.2017

Од Лондон до Њујорк за само три часа

Поврзана содржина

Следете нѐ