Половина плата за станарина

Сѐ повеќе жители, сѐ помалку станбен простор: станарините во Германија постојано се зголемуваат. Најлошо е во атрактивните метрополи. #DE_facto:

Во Минхен за стан од 70 квадратни метри во 2016 година мораше да се издвојат 44% од месечната плата, во Франкфурт на Мајна - 40,7%, а во Берлин речиси 38%. 

Парите не се единствен проблем. Понудатана станови едноставно станува сѐ помала. притоа, само 40% од Германците живеат во сопствени четири ѕида. 

Гледај видео 02:35
Now live
02:35 минути
Сите содржини | 03.10.2017

#DE_facto: Речиси половина плата оди за стан!

Теми