Со бугарски пасош до посветла иднина!?

Колку Македонци имаат бугарски пасош, засега нема точен податок. Проценките се движат од 50.000 до над 100.000 граѓани. Бугарскиот пасош важи за „полесен“ пат до европска работна виза. Сѐ повеќе млади, но и постари бараат излез со овој документ. Какви се нивните искуства?