Уметнички дела за скопските фасади

Гледај видео 01:31
Now live
01:31 минути
Муралот Петел и Лисица на еден француски уметник веќе краси една фасада во Скопје и е дел од проектот на МКЦ кој предвидува уште десет такви дела до крајот на годинава. Градот го финансира проектот со 20 илјади евра но во него се вклучени само цртачи од странство. Македонските графитџии се револтирани.