Фотографија на денот: минибус без возач во јавниот превоз

За првпат во Германија во градски јавен превоз започна да вози автономен минибус на електричен погон

Ова првенче управувано од компјутер може да се види на улиците на местото Бад Бирнбах во покраината Баварија. Оваа #ФотографијаНаДенот е направена вчера на првиот работен ден на автономниот еБус кој е во сопственост на Германската Железница (ДБ). 


Повеќе од оваа рубрика

Следете нѐ