#dw_BalkanBooster: Антифашизмот денес

Now live
02:22 минути
Срѓан Папиќ Ѓуриќ пешачеше од Зрењанин до Белград во знак на протест против обидот за рехабилитација на Милан Недиќ. Пешачеше и 12 дена до Аушвиц за да укаже на тешките проблеми на бегалците од Сирија. Овој човек со своите не многу истомисленици во Зрењанин се поврза во Панонската активистичка организација (ПАОР). Нашиот #dw_BalkanBooster тим го праша - што е денес антифашизам?

Следете нѐ