Kosova, Shqipëria, rajoni dhe toleranca fetare

Redaktoi: Bahri Cani

Krishtërimi katolik është një fe e njohur tradicionalisht për shekuj në Kosovë. Me rënien e Kosovës nën pushtues të ndryshëm, në territorin e saj u shtri edhe besimi mysliman dhe ai ortodoks. Gjatë luftërave dhe trazirave të ndryshme janë shkatërruar dhe djegur shumë monumente fetare myslimane e ortodokse, por Kosova vazhdon të mbetet ndër vendet me tolerancë të lartë fetare.

Shoqëria civile është një ndër elementët kryesorë për promovimin e dialogut ndërfetar dhe ndërkulturor. Andrew Claret, drejtori i fondacionit Anna Lindh, të krijuar nga BE, në një intervistë për Deutsche Wellen flet për marrëdhëniet ndërfetare në rajon, sfidat që duhen fituar për të shmangur instrumentalizimin e fesë dhe konfrontimeve në këtë rajon.

Autor: Ajete Beqiraj/Ani Ruci

Redaktoi: Bahri Cani

Krishtërimi katolik është një fe e njohur tradicionalisht për shekuj në Kosovë. Me rënien e Kosovës nën pushtues të ndryshëm, në territorin e saj u shtri edhe besimi mysliman dhe ai ortodoks. Gjatë luftërave dhe trazirave të ndryshme janë shkatërruar dhe djegur shumë monumente fetare myslimane e ortodokse, por Kosova vazhdon të mbetet ndër vendet me tolerancë të lartë fetare.

Shoqëria civile është një ndër elementët kryesorë për promovimin e dialogut ndërfetar dhe ndërkulturor. Andrew Claret, drejtori i fondacionit Anna Lindh, të krijuar nga BE, në një intervistë për Deutsche Wellen flet për marrëdhëniet ndërfetare në rajon, sfidat që duhen fituar për të shmangur instrumentalizimin e fesë dhe konfrontimeve në këtë rajon.

Autor: Ajete Beqiraj/Ani Ruci

Redaktoi: Bahri Cani

Na ndiqni!