Më 11 nëntor bota kremton fundin e Luftës së Parë Botërore 100 vjet më parë

Now live
04:46 minuta
Më 11 nëntor 1918 u nënshkrua marrëveshja e paqes që beri të heshtin armët e Luftës së Parë Botërore.

Luftës e Parë Botërore konsiderohet si katastrofa e parë e madhe e shekullit të 20-të. Një mizori e paparë - Sidomos në veri të Francës dhe Flandrën belge trupat gjermane dhe ato aleate zhvilluan një betejë të pamëshirshme llogoresh. Bilanci i tmerrit: më shumë se 9 milionë ushtarë humbën jetën, miliona tonë municion u hodhën - për herë të parë në histori u vunë në përdorim armë të shfarosjes në masë si gazi helmues - zjarri i kësaj lufte ndryshoi Europën.

Na ndiqni!