1. Idi na sadržaj
  2. Pređi na glavni meni
  3. Idi na ostale ponude DW

Estonija: Malcolm Lincoln

Bend Malkolm Linkoln koji je do sada bi poznat samo u alternativnim muzičkim vodama, iznenadio je Estonce kada je pobedio u domaćem finalu za pesmu Evrovizije “Eesti Laul 2010”.

https://p.dw.com/p/NCml
Estonija
EstonijaFoto: EBU

Robin Juhkental, vođa i osnivač benda, napisao je pesmu “Sirena” još pre par godina ali tek je sada pred Evroviziju rešio da je predstavi široj publici.

Valner Valme, novinar i muzički kritičar koji piše za najveće estonske novine, kaže da je Malkolm Linkoln šarmantan bend koji se ne stidi da povuče nove poteze kako bi pridobio više slušalaca – veliki refreni, sentimentalnost, slika koja sadrži podjednako i gej i mačo elemente. Stilski je neograničen – bend kombinuje elemente soula, fanka, elektro zvuka, sint-popa, stil „boj bendova“ i ono što ga čini jedinstvenim je baš način na koji uklapa sve te elemente.

FLASH: EUROVISION ESTONIA Malcolm Lincoln
Foto: EBU

Malkolm Linkoln nastao je u oktobru 2009. Ime benda inspirisano je TV kvizom „Želite li da postanete milioner“ tj. jednom epizodom tog kviza u kojoj je igrač bio ubeđen da je ime američkog predsednika Malkolm, a ne Abraham. Bend bi uskoro trebalo da izda svoj prvi album. Kvartet Menpower 4 specijalno će pratiti bend ove godine na sceni Evrovizije.

Malcolm Lincoln - „Siren“ (1PF-03)
Kompozitor Robin Juhkental
Tekstopisac Robin Juhkental