Bashkësitë etnike për krizën institucionale në Kosovë & Shkrimtarët dhe bashkëjetesa në Maqedoni & Në Bujanoc themelohet qeveria shumëetnike

Autor: Refki Alija/Sveto Toevski/Milica Ivanoviq

Redaktoi: Bahri Cani

Kriza institucionale në Kosovë vazhdon. Përfaqësues politikë të bashkësive etnike, veç shqiptarëve dhe serbëve, po e përcjellin me kujdes çfare po ndodh në skenën politike kosovare. Disa e mbështesin qeverinë e tanishme, ndërsa të tjerët thonë se kriza ka filluar me zbulimin e aferave korruptive.

A ka në prozën e Maqedonisë fuqi e cila mund t’i kontribuojë marrëdhënieve ndëretnike në vend, për të hapur vizione të reja dhe perspektiva të bashkëjetesës?

Shqiptarët dhe serbët në Bujanoc, kanë arritur marrëveshje për formimin e qeverisë shumëetnike. Marrëveshja do duhej të nënshkruhej këtë të diel. Po pse janë dashur dy vjet për bisedime?

Autor: Refki Alija/Sveto Toevski/Milica Ivanoviq

Redaktoi: Bahri Cani

Kriza institucionale në Kosovë vazhdon. Përfaqësues politikë të bashkësive etnike, veç shqiptarëve dhe serbëve, po e përcjellin me kujdes çfare po ndodh në skenën politike kosovare. Disa e mbështesin qeverinë e tanishme, ndërsa të tjerët thonë se kriza ka filluar me zbulimin e aferave korruptive.

A ka në prozën e Maqedonisë fuqi e cila mund t’i kontribuojë marrëdhënieve ndëretnike në vend, për të hapur vizione të reja dhe perspektiva të bashkëjetesës?

Shqiptarët dhe serbët në Bujanoc, kanë arritur marrëveshje për formimin e qeverisë shumëetnike. Marrëveshja do duhej të nënshkruhej këtë të diel. Po pse janë dashur dy vjet për bisedime?

Autor: Refki Alija/Sveto Toevski/Milica Ivanoviq

Redaktoi: Bahri Cani

Na ndiqni!