Dështojnë negociatat mes BE-së dhe Iranit

Pa arritjen e një kompromisi kanë përfunduar negociatat mes Iranit dhe Bashkimit Evropian për programin bërthamor iranian. Shefi i diplomacisë evropiane Havier Solana ( Javier Solana) tha në Londër se është i zhgënjyer për shkak se ka pritur më shumë nga këto bisedime. Raundi i bisedimeve me kryenegociatorin iranian Said Xhalili ( Said Dschalili) zgjati pesë orë. Xhalili nga ana tjeër e ka cilësuar takimin si të mirë. Takimi i djeshëm mund të nxis tani debatin për ashpërsimin e sanksioneve të Kombeve të Bashkuara ndaj Iranit. Pesë anëtaret e përhershme të Këshillit të Sigurimit të OKB-ës dhe Gjermania do të diskutojnë lidhur me këtë çështje sot në Paris të Francës.

Na ndiqni!