Trabi i Lindjes

Trabi i Lindjes

Fabrika në Zwickau

Me bashkimin e Gjermanisë ndryshimi i sistemit politik në lindje të vendit, solli mbylljen e fabrikës së Trabantit. Ky model qe tanimë i vjetëruar për një Gjermani të bashkuar.

Trabi i Lindjes

Zhurmëmadh por me pak kuaj fuqi

Makina e prodhuar në Gjermaninë Lindore kishte 18 deri më 26 (kf) kuaj fuqi. Shpejtësia maksimale e Trabit ishte deri në 110 km/h.

Trabi i Lindjes

Drejt mëkateve në Hamburg

Menjëherë pas rënies së murit të Berlinit më 9 nëntor 1989, në Hamburg vërshuan makiant Trabant. Në lagjen St. Pauli qytetarët e Lindjes provuan mëkatet e Perëndimit klubet natës, kasinot etj, që ishin të ndaluara në Lindje.

Trabi i Lindjes

Simbol i bashkimit gjermano-gjerman

Trabi u bë simboli i bashkimit që në momentin kur ra muri i Berlinit. Qytetarët e Lindjes kalonin për herë të parë kufirin me makinat e tyre të vogla. Edhe tani shumë vite pas bashkimit Trabanti është po aq legjendar dhe të kujton të kaluarën.

Trabant quhej autovetura që prodhohej në Gjermaninë Lindore nga viti 1957 deri më 1991.

Na ndiqni!